torsdag 8 april 2010

Rädda köttklistret och Ayaan Hirsi Ali

Adam Cwejman på LUF undrar varför intresset inte var så stort att försvara Ayaan Hirsi Ali, som Salman Rushdie. Ett skäl anges av Kenan Malik, Rushdieaffären skapade upp en internaliserad rädsla att kränka i väst. Det beror inte så mycket på Ayaan Hirsi Ali som person.

Åsa Westlund kommer att som rapportör lägga fram rekommendation att förbjuda köttklistret. Det finns ju redan flera klistrade köttvaror, och ett förbud slår mot de billigaste varorna. Varför skall mat bli dyrare för fattigare människor? Fast från Åsas blogg finner du adresserna för att berätta för din europaparlamentariker varför det är du som skall kunna välja fritt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Intressant

2 kommentarer:

Nightwood sa...

Hur fattig man än är finns det ingen anledning att äta köttklister. Det finns alltid alternativ.

Waldemar Ingdahl sa...

När är man för fattig för att äta pressylta?

Trombin är inte farligt att äta. Nu är avsikten att trombinbehandlat kött kommer att säljas med märkning och konsumenterna äter ju redan pressat kött. Skinka, korvar görs ju av det som blir över av djuren, som trynen, svansar, öron och annat rensat kött från slakteriet.

Google Gemini - the innovator's dilemma?

Det var många som reagerade på Googles AI Gemini. I sitt försök att korrigera tidigare bias i sökmotorn har Google fått kritik för att ha gå...