lördag 21 januari 2012

The kids are alright: miniräknaren i skolan


TI, TI... gamle vän, hänger du med oss än? Jupp, visst är miniräknaren från Texas Instruments fortfarande förstahandsvalet på skola och universitet. Vilket är talande om utbildningsväsendet.

Miniräknarna kom för en 40 år sedan, och TI kom år 1996. Jämför med annan personlig elektronik från mitten av 90-talet. CD-skivor, fast telefon, personsökare var fortfarande ett alternativ till mobil, din dator var en desktop med modem och du räknade på en TI-83 Plus.

Den enda överlevaren är miniräknaren TI-83, varför? Därför att dinosaurie-dosan finns i skolmiljön och universitetet, du ska använda miniräknaren på tentan. Sättet på hur du skaffar dig kunskaper och hur du använder dem anser skolan inte har förändrats sedan dess.

Problemet är att lärarna och institutionerna upplever ett mycket tydligt hot, de levererar inte en tillräckligt bra utbildning och färdighetsinlärning till en rimlig kostnad. Då kostnaderna i systemet är så dolda för eleverna och andra intressenter, har det alltmer skråliknande särintresset kunnat dölja skolväsendets hållbarhetsproblem med en debatt om att eleverna är så lata nuförtiden.

Ny teknik förändrar inte bara formen för utbildningen, utan även innehållet. Där måste nya idéer börja komma fram.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

E-sport den nya folkidrotten och publikfavoriten?

E-sport kan bli din nya hobby för din hemester. Dataspel har vuxit under Covid-19 pandemin. Faktiskt så ligger i Sverige branschens omsättni...