tisdag 19 februari 2013

Italienska valet i skuggan av ekonomin

Snart är det val i Italien, men valet överskuggas av de ekonomiska bekymren. Fram till mitten av 90-talet hade landet världens mest generösa pensionssystem. Nu är produktiviteten låg och skuldberget gör att man inte kan gå sin egen väg längre.

Jag skriver om Italien och landets ekonomi i Frivärld Magasin den 19 februari 2013 i Italienska valet i skuggan av ekonomin. Problemen beror delvis på att den italienska industrin befann sig i medelhöga marknadssegment där de mycket tidigt mötte konkurrens från Kina och de fick konkurrera med en ofördelaktig kostnadsstruktur, att fackföreningarna pressade fram en tudelning av pensionssystem under Dinireformerna samt att arbetsmarknaden sedan 1997 är uppdelad i ett Serie A där de anställda är efter tre månaders provanställning inte går att avskeda och ett Serie B där ungdomarna går runt i korttidskontrakt på tre månader.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Intressant

Inga kommentarer:

E-sport den nya folkidrotten och publikfavoriten?

E-sport kan bli din nya hobby för din hemester. Dataspel har vuxit under Covid-19 pandemin. Faktiskt så ligger i Sverige branschens omsättni...