onsdag 19 februari 2014

Effektivare på jobbet med ny automation


Inblick bevakar aktualiteter och trender inom industri- och teknikbranschen och de utmaningar Unionens medlemmar inom området möter.

Det nya numret handlar om automation och innovation. Ladda ned tidskriften Inblick Industri&Teknik från Unionen och läs vidare.

På sidan 3 intervjuar jag Andreas Rosengren som arbetar inom produktionsutveckling på Scania och ansvarar för automation och styrsystem.

På sidan 4 undersöks industriforskningen. Forskning och utveckling blir viktigare för näringslivets konkurrenskraft. Då behöver industriforskarna rätt förutsättningar för att utvecklas.

På sidorna 6-7 skriver jag om automationen och att det handlar om mycket mer än maskiner. Utöver bättre arbetsmiljö kan automation öka konkurrenskraften, innovera samt skapa nya roller och arbeten – men vad händer med våra jobb när mycket görs av maskiner?

På sidan 8 får du vet mer om att ha kontoret på fickan. Att jobba med den egna datorn är bekvämt, men ställer även krav. Vad betyder BYOD på din arbetsplats?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Intressant

Svenska kan tvingas till DNA-test i London

Den 5 september 2007 skriver Realtid.se om att en av Storbritanniens mest erfarna hovrättsdomare kräver nu att myndigheterna upprättar ett h...