fredag 29 december 2017

Ulf Kristersson och det negativa mandatets Bitcoinkurs

Av nya moderaterna - http://www.moderat.se/nyhetsartikel/ny-vallogotyp, Public Domain, Länk

Moderaternas ledare Ulf Kristersson sägs ha vänt partiet på rätt köl i opinionsundersökningarna, men förutom några ordval så har inte någon ny politik visats. Problematiken är den samma som för Anna Kinberg Batra, och de underliggande frågeställningarna kring liberalkonservatismen är kvar.

Ett partiledarbyte ger ofta ett lyft i opinionen, om inte annat för att det går att projicera de politiska förändringar man skulle vilja se på denna person. En dag måste dock den kursspekulationen lösas in. Mycket avgörs på valdagen men i brist på egna idéer blir negativ politik allt viktigare. Negativ politik, att man röstar mot något istället för på något, är en lätt kampanjidé men politik handlar inte om att vinna val. Det handlar om att kunna genomföra den politik som man sökt mandat för.

För ett negativt mandat grundat på negativt kampanjande kan ge tron att ett parti har ett mandat det egentligen inte har. Politiker måste bli bättre på att förklara hur idéer ska förnya samhället och lösa problem. Vad man vill göra med regeringsmakten, istället för att bara administrera den.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant

Svenska kan tvingas till DNA-test i London

Den 5 september 2007 skriver Realtid.se om att en av Storbritanniens mest erfarna hovrättsdomare kräver nu att myndigheterna upprättar ett h...