måndag 7 oktober 2013

Antibiotikaresistens, nytt vapen i protektionisternas arsenal

Är rädslan för antibiotikaresistens ett skäl att kräva fler ursprungsmärkningar av kött? Antibiotikaresistens är ett av de nya multihoten, ett hot som kan användas i alla debatter. Problemet är att frågan kring antibiotikaresistens är mer öppen och svårtydd än att mer antibiotika alltid betyder mer resistens. Dessutom finns en problematik om hur mycket antibiotika i djurfoder egentligen påverkar. Spårbarhet genom livsmedelskedjan är en av de saker som kraftigt fördyrar maten i butiken. Inte för att nationsmärkning heller kan upprätthålla kvalitet i sig själv, för det är som sagt en fråga om kvalitetskontroller. Det är ju problemet, det är lätt av höginkomsttagare att kräva att maten ska vara kosher, men det höjer även priset för att även fattiga ska betala för en kvalitetsnivå de inte efterfrågar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Intressant

Bonobo ett föredöme?

Det finns en vurm för “det naturliga” i samtiden. Det har jag tagit upp tidigare om den lyckliga stenåldern , apan som människans spegel...