söndag 25 maj 2014

Go East, New York tar över Silicon Valley

New York, kommer den finanstunga staden att ta över Silicon Valleys roll inom IT? Är det en av konsekvenserna av webb 2.5? Flera satsningar tyder på det. Kommer New Yorks skyline att utökas med en fjärde dimension, en av information?

Det som talar för det är att teknikföretagen behöver närmare kontakter med andra näringar. De behöver diskutera med reklam, mode, förlag, parti- och minuthandel, finans, mat och tjänstesektorn. I Silicon Valley är fokus på hårdvara och mjukvara, IT som en isolerad företeelse, men det behövs mer synergi för att kunna komma över problemet som dåligt utformade IT-system medför.

Silicon Valley sålde ofta mycket stora produkter som krävde komplicerade arrangemang och resurser. Det förändras av att molnet erbjuder så mycket mer kapacitet och att det finns många fler alternativ för outsourcing. Vad blir kvar av IT-avdelningen? Appar, vettiga lösningar på praktiska problem är tidens signum.

Edward Glaeser och Jess Gaspar påpekade för många år sedan att genom historien har framsteg i telekommunikation lett till större behov av mänsklig kontakt. Ligger något i det, telefonen och Facebook förstorat det sociala nätverket. Känner man fler människor överhuvudtaget, så kan man hålla kontakten med fler.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Intressant

Svenska kan tvingas till DNA-test i London

Den 5 september 2007 skriver Realtid.se om att en av Storbritanniens mest erfarna hovrättsdomare kräver nu att myndigheterna upprättar ett h...