tisdag 11 januari 2011

Jazztobak eller dödsknark?

Triadfilm släpper Sveriges första objektiva dokumentärfilm om Cannabis, Jazztobak eller dödsknark?

Drogfrågan har återigen blivit högaktuell. Någonting händer i världen då Cannabis avkriminaliseras i allt fler länder, även här i Sverige har folkets åsikter börjat skifta. Cannabis brukas som aldrig förr och marknaden i Sverige har blivit självförsörjande. Vad anser det svenska folket idag och hur kan det påverka våra kommande generationer? Fungerar våra lagar verkligen? Syftet med dokumentären är att sätta igång en välbehövlig seriös diskussion kring Sveriges Narkotikapolitik.

Jag deltar med kommentarer kring harm reduction-modellen.Del 2 av dokumentären
2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag instämmer. Men av någon anledning släpps inte den här välbehövliga debatten in i samhällslivet, verkar det som.
Triadfilms dokumentär, för att ta ett aktuellt exempel, fick ju ingen direkt överväldigande uppbackning i samband med lanseringen?
Och med undantag för Malou von Sivers och hennes berömvärda försök att få igång denna nödvändiga debatt, i TV4, så har det varit nedslående tyst om saken.
I riksdagsdebatterna låtsas ledamöterna fortfarande som om cannabis och heroin är lika skadliga och de drogpolitiska beslut som fattas på såpass ovetenskapliga grunder lär knappast gynna någon, eller hur..?
http://www.riksdagen.se/Webbnav/?nid=108&bet=&guid=%7BBA001FDD-6C4D-4101-B3B9-742A51BA58A3%7D

Waldemar Ingdahl sa...

Debatten om skadereduktion har knappt ens börjat i Sverige. Det kommer också att ta tid, som t.ex. Björn Fries påpekar i dokumentären, för det ses inte som en viktig politisk fråga. Då är det lättare för det fåtal politiker som bryr sig om saken att få ett mycket stort inflytande. Det minskar utrymmet för pragmatiska lösningar.

En del av problemet är att många politiker har svårt att förstå principiella resonemang. Det finns politiker som förespråkar gårdsförsäljning av alkohol, arbetar hårt för att EU:s försäljningsförbud på snus ska hävas. Samma personer kan sätta sig emot avkriminalisering av cannabis och program för utdelning av rena sprutor.

Svenska kan tvingas till DNA-test i London

Den 5 september 2007 skriver Realtid.se om att en av Storbritanniens mest erfarna hovrättsdomare kräver nu att myndigheterna upprättar ett h...