torsdag 1 juli 2010

Bra bloggar borde får en rankning

Kent Persson har tagit upp en intressant tråd om vilka som är de bästa politiska bloggarna och vad som utgör bra sådana.

Min lista är nog oväntad, Anders Edwardsson, Adam Cwejman, Blogge Bloggelito, Amelia Andersdotter, Henrik Brändén, Rick Falkvinge, ofta om det som Joakim Jardenberg skriver och Per Strömbäck på Netopia. Av länksamlarna väljer jag Jan Kallberg.

Jo, vi kan ta upp HAX punkter, men jag undrar hur mycket de gäller för att skapa upp en blogg som anses stor och viktig idag...

Det politiska bloggandet är långt mer än bara partipolitiken. Kruxet är att bloggosfären just nu håller på att förändras. Visst är det valtider, men bloggportalerna och tjänster som intressant och knuff driver inte längre så mycket trafik. Det är rundlänkningen, och att tidigt i debatten lägga en Twingly-länk på antingen DN eller SvD, som driver mycket trafik. Då blir det politiska bloggandet mindre spänstigt, och mer positionerat.

En intressant lösning skulle vara att utveckla ett ratingsystem, mer än av bara hissa och dissa typen utan med fler algoritmer. Det skulle gynna längre och djupare inlägg. Svårigheten är att den typen av system skulle bryta mot Google-koden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant

Inga kommentarer:

Israel, from Start- up Nation to Shut- down Nation

För tredje gången på mindre än ett år kommer israelerna att gå till valurnorna den 2 mars. Nyvalet i september ledde till dött lopp mella...