lördag 1 mars 2025

Cucina Siciliana: Authentic Recipes and Culinary Secrets from Sicily, en recension

Cucina Siciliana: Authentic Recipes and Culinary Secrets from SicilyCucina Siciliana: Authentic Recipes and Culinary Secrets from Sicily by Clarissa Hyman
My rating: 3 of 5 stars

Vackra bilder, lite fakta, en dos romantik över Sicilien och goda recept. Den som söker inspiration från en mattradition som kanske inte är så välkänd finner spännande tankar. En del av recepten innehåller ingredienser som kan vara något svårare att hitta i Sverige.

Jag läste den svenska översättningen från 2003 "Cucina Siciliana : genuina recept och kulinariska hemligheter från Sicilien" på Damm förlag.

Det regionala köket på Sicilien har åren efter Hymans bok kom ut fått fler titlar skrivet om sig. Det finns flera titlar med snarlika namn som den här bokens. "Cucina Siciliana" fungerar för novisen, men den läsare som följt både kokboksgenren och den sicilianska matlagningens utveckling och rykte kan vilja ha mer.

View all my reviews

Partiet som kom in från kylan - en recension

Partiet som kom in från kylan by Magnus Utvik My rating: 3 of 5 stars Biblioteksassistenter, dramapedagoger och beredningshandläggare i a...