onsdag 10 februari 2010

Tillåt köttklister, Åsa Westlund!

Ett sätt att försöka vinna billiga politiska poäng är att som politiker tala om att man skall "stoppa matfusket" och "onödiga tillsatser". Billig därför att det knappt finns något område som ser mer politisk inblandning än mat. Regleringarna följer brödet från ax till limpa. Något som konsumenten får betala.

Åsa Westlund säger att hon inte vill att det så kallade köttklistret skall tillåtas. Men trombin är ett naturligt protein, och egentligen skiljer sig inte dessa filéer från annat pressat kött. Det är mycket av vårt kött som redan är slakteriavfall.

Det är dags att tillåt köttklistret, eller så får Åsa Westlund också ge sig på att förbjuda allt annat pressat kött i butiken. Det lurar ju också konsumenten.

Debatten om hur mycket som egentligen avviker från de överdriva renhetsidealen i livsmedelsbutiken, kan bli som att sparka på ett getingbo.

Expressen

Svenska Dagbladet

DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Intressant
Skicka en kommentar

Nudge – en frihetlig knuff?

Vinnaren av årets Nobelpris i ekonomi, Richard Thaler från University of Chicago, har varit ett delvis kontroversiellt val. Thaler är känd ...