onsdag 10 februari 2010

Tillåt köttklister, Åsa Westlund!

Ett sätt att försöka vinna billiga politiska poäng är att som politiker tala om att man skall "stoppa matfusket" och "onödiga tillsatser". Billig därför att det knappt finns något område som ser mer politisk inblandning än mat. Regleringarna följer brödet från ax till limpa. Något som konsumenten får betala.

Åsa Westlund säger att hon inte vill att det så kallade köttklistret skall tillåtas. Men trombin är ett naturligt protein, och egentligen skiljer sig inte dessa filéer från annat pressat kött. Det är mycket av vårt kött som redan är slakteriavfall.

Det är dags att tillåt köttklistret, eller så får Åsa Westlund också ge sig på att förbjuda allt annat pressat kött i butiken. Det lurar ju också konsumenten.

Debatten om hur mycket som egentligen avviker från de överdriva renhetsidealen i livsmedelsbutiken, kan bli som att sparka på ett getingbo.

Expressen

Svenska Dagbladet

DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Intressant

2 kommentarer:

magnus sa...

Det där har ju använts hur länge som helst, och kalvsylta är väl också klistrat.

EU har regler att varje kemikalie ska testas och godkännas, även om den är helt naturlig, och en grundregel hos miljörörelsen verkar vara att varje kemikalie ska förbjudas då de hävdar att den inte testats tillräckligt (typ på miljontals människor i 100 år).

Situationen är alltså rätt absurd, och ramaskrin får man väl räkna när en slags desinformation med ord som "klister" och "kemikalie" haglar genom luften... Suck!

Sluta tugga tuggummi, käka godis eller gamla rätter lär inte Westlund göra.

Waldemar Ingdahl sa...

Det handlar om äkta vara, om uppfattningarna kring hur jordbruket och matproduktionen fungerar. Regeln att testa alla nya kemikalier enligt REACH i EU grundar sig på tanken om att vi borde leva i en giftfri miljö.

Det närmaste årtiondet kommer nog många sådana uppfattningar att ruckas.

Europe between zombie companies and toxic positivity

The increase in zombie companies, the fact that state budgets run large deficits even in booms and weak productivity increases in business w...