torsdag 18 februari 2010

Skilj dig från klimatboven!

Times skriver om att fler skilsmässor i Storbritannien orsakas av bråk om klimat och miljöfrågor i vardagen.

"Han sorterade aldrig rätt", "jag stod inte ut med hennes klimatavtryck längre". Nu är vardagens små trivialiteter även moraliskt laddade, din partners dåliga beteende angriper din identitet och dina fundamentala värderingar.

Det finns intressanta iakttagelser att göra; dels spelar klimatfrågan stor roll i många människors liv, långt större än vad vanliga politiska övertygelser skulle göra. En annan är att barn och ungdomar har blivit så engagerade i klimatfrågan. Att vara en del av subkulturen som artikeln beskriver ger god feedback och inflytande från omgivningen.

Dessutom finns intrycket att den europeiska medelklassen nu förbereder sig på en mycket stor sänkning i materiell levnadsstandard. Åren 2003 till 2008 kommer att ha varit höjdpunkten för många människor, "you've never had it this good". Klimatlivsstilen gör steget till nedåt lättare för miljoner människor, klart det känns lättare att skära ned när du vet att du levt över alla världens tillgångar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant

Inga kommentarer:

Google Gemini - the innovator's dilemma?

Det var många som reagerade på Googles AI Gemini. I sitt försök att korrigera tidigare bias i sökmotorn har Google fått kritik för att ha gå...